Student Accommodation

The Lightbox

  • Location: Liverpool
  • Client: Georgeva Developments Ltd
  • M&E Contract Value: £235,000

The Lightbox is a purpose built 34 bed student accommodation development in the heart of Liverpool University campus comprising of a mixture of cluster flats and self-contained studios.

NECO Services Design were commissioned to carry out the detailed design of the M&E services consisting of gas fired LPHW heating & hot water, mechanical extract ventilation, above ground drainage, general & emergency lighting, small power, data, CCTV, fire alarm and door entry system.

In addition to the above services, we also carried out the Part L SBEM calculations ensuring Building Regulations compliance along with providing the Energy Performance Certificate at project completion.

The Steel

  • Location: Liverpool
  • Client: Maddison Develop Ltd
  • M&E Contract Value: £200,000

The Steel is a purpose built student accommodation development comprising of 29 modern self-contained studio apartments along with a communal laundry room and external bike store. The development is on the edge of the Georgian Quarter area of Liverpool City Centre and is within walking distance to the two main Universities.

NECO Services Design were commissioned to carry out the detailed design of the M&E services consisting of electric heating, domestic hot & cold water, mechanical extract ventilation, above ground drainage, general & emergency lighting, small power, data, CCTV, fire alarm and door entry system.

The Watchmakers

  • Location: Liverpool
  • Client: Seel Street Estates LLP
  • M&E Contract Value: £450,000

Located in Liverpool City Centre, prior to being converted into student accommodation, the site had been unoccupied for some time and comprised of 5 individual Georgian listed properties and the Grade II listed ‘Watchmakers’ building, from which the new development takes its name.

NECO Services Design were commissioned to carry out the detailed design of the M&E services to the project. Given the existing constraints the building posed, careful consideration of the main service routes was required and, while not disturbing the existing fabric, had to be as practical as possible.

In addition, complying with the local planning and conservation officer’s requirements was at the forefront of the design from a very early stage.

| Website designed & hosted by Cyberfrog Design